Wij hebben weer honing geslingerd!

Gastenverblijf Logies op Dreef

Onze bijen

Wij imkeren met een kruising van de zwarte en bruine bij. Door grootschalige import van bijenrassen (Carnica of Buckfast die meer honing halen en voor imkers makkelijker hanteerbeer zijn) is de zwarte bij bijna uitgestorven. Wij hebben bewust gekozen voor de inheemse bij, maar wij laten nieuwe koninginnen op een natuurlijke manier door darren bevruchten.

Het resultaat is een zwart met bruin gevlekte bij. Ze haalt iets minder honing en heeft een iets kortere tong dan geïmporteerde bijen. Hierdoor blijft er meer voedsel over voor wilde bestuivers die het ook moeilijk hebben zoals hommels, solitaire bijen, zweefvliegen en vlinders.

Een raampje honing

In het voorjaar en/of najaar slingeren wij de honingraampjes. We laten daarbij voldoende honing achter voor de bijen. Alleen de honingkamers worden geslingerd. De honing rond het broednest wordt niet afgenomen.

Onze honing is raat- en slingerhoning en is door bijen opgeslagen in verzegelde cellen die kort van tevoren door henzelf gemaakt zijn, en bestaan uitsluitend uit zuivere bijenwas.

Boek uw verblijf bij ons dit seizoen!

Nieuw in 2022!

Vanaf dit jaar verwerken wij de honing volgens de normen van Warenwetbesluit (Honing en Etikettering van levensmiddelen). Meer info

Dit heeft tot gevolg gehad dat we flink hebben geïnvesteerd in materiaal en kennis en de hygiënerichtlijn in acht kunnen nemen.

Onze bloemenhoning is onbewerkt, niet verwarmd en heeft een vochtpercentage van hoogstens 18%. Wij zijn lid van de Nederlands Bijen Vereniging (NBV).

Voorjaar 2022

Imkeren doen wij bij Logies op Dreef op een zo natuurlijk mogelijke manier. Kleinschalig, niet bedrijfsmatig of gericht op groei, maar wel zo duurzaam mogelijk.

Wij hebben recent van onze vier sterke volken 40 kilo honing gekregen. In ons gastenverblijf kun je een mooi zeshoekig potje honing kopen van 370 gram voor €6,95. Ook leuk als cadeautje. Op = op

Boek uw verblijf bij ons dit seizoen!

Scroll naar top