Kasteel Sterkenburg dichtbij Logies op Dreef

Kasteel de Haar

Als eerste Kasteel de Haar, gebouwd op de ruïne van het oude kasteel tussen 1892 en 1912 in opdracht van Baron van Zuylen van Nijevelt, die getrouwd was met Hélène de Rothschild.

De befaamde architect Pierre Cuypers kreeg de opdracht om kasteel De Haar te herbouwen. Hij had al verschillende grote bouwwerken ontworpen, waaronder vele kerken, en het Rijksmuseum en het Centraal Station te Amsterdam had gebouwd.

Het kasteel werd van alle moderne gemakken voorzien: van een enorme keuken tot elektrische verlichting, liften en centrale verwarming. Kasteel de Haar is dus geen middeleeuws kasteel, maar herontworpen naar 19e eeuwse neo-stijl.

Kasteel de Haar dichtbij Logies op Dreef

Het kasteel is tegenwoordig een museum, maar de familie heeft wel het recht om er één maand per jaar te verblijven.

Openingstijden: alle dagen van de week vanaf 11.00 – 17.00 uur.

Slot Zuylen

Dan Slot Zuylen in OudZuylen net buiten de stad Utrecht aan de Vecht. Rond 1525 liet graaf Willem van Rennenberg op de oude ruïne uit 1250 een nieuw kasteel bouwen en van een poortgebouw voorzien.

 

Slot Zuylen dichtbij Logies op Dreef

Slot Zeist

Dan Slot Zeist, in de zeventiende eeuw gebouwd door Willem Adriaan van Nassau. Willem Adriaan had van de Staten van Utrecht toestemming gekregen het oude vervallen Huys te Zeist te vervangen door een nieuw te bouwen huis. Het nieuwe slot moest een soort Versailles worden.

Slot Zeist dichtbij Logies op Dreef

Kasteel Amerongen

En dan natuurlijk nog Kasteel Amerongen. Het kasteel Amerongen dateert van voor 1300 maar heeft zijn huidige uiterlijk gekregen aan het eind van de zeventiende eeuw nadat het door de Fransen vrijwel tot de grond toe afgebrand werd in 1673.

Kasteel Amerongen dichtbij Logies op Dreef

Kasteel Sterkenburg

En als laatste Kasteel Sterkenburg uit de tweede helft van de dertiende eeuw. Dit kasteel ligt op loopafstand van het gastenverblijf.

Kasteel Sterkenburg dichtbij Logies op Dreef

Comments are closed.