Van druiven tot wijn

Wat zal Papa dronken worden!

Tristan

Door Tristan Nouwnow

De druiven plukken was moeilijk met afwassen en ontstelen en papa plukten de anderen om de hoek. En de slechte druiven gingen in de prul.

Het was aan het gisten we moesten om de tijd roeren en zo door. De hoed van de most is ongeveer 10 centimeter dik, En daarna schepte we alle most eruit.

Dit was de pulpgisting, de theedoeken zaten er op omdat het anders azijn werd door de fruitvliegjes. En toen gingen we persen met de neteldoek. 

Papa heeft alles schoongemaakt wat je hier ziet zijn de flessen, de trechter, de filter en de spullen voor het waterslot.

Met de neteldoek gingen we filteren voor de tweede keer al pfffft!! We hadden de most in een pan gedaan. Het ging een keer fout met de groffe lap.

Met de groffe lap ging het makkelijk omdat die meer gaatjes had voor de rest was het leuk.

We gingen het er in doen met de trechter en de filter raakte steeds verstopt. En daarom moesten we steeds de filter afwassen.

En nu moet het een jaar rijpen.

Spread the word

Comments are closed.